Autism si vaccin – nici o legatura

Unii parinti se tem ca anumite vaccinuri pot declansa autismul, desi nu exista dovezi in acest sens. Trebuie tinut cont insa de faptul ca specificul mintii umane este sa caute conexiuni, sa caute un pattern chiar atunci cand acestea nu exista. Faptul ca unele vaccinuri (cum este cel contra varsatului de vant) se administreaza copiilor cam in aceeasi perioada cand se pot constata primele semne ale autismului a facut ca unii parinti sa lege cele doua evenimente si sa traga concluzia ca vaccinurile sunt cele care declanseaza autismul.Este de retinut atat specificul reactiei mintii umane, dar si faptul ca legatura intre vaccinuri si autism nu este demonstrata stiintific.
Mai multe detalii pot fi gasite la urmatorul link:
http://brainlink.org/stories/risk/vaccines-and-autism

Advertisements

2 thoughts on “Autism si vaccin – nici o legatura

 1. EXISTA CHIAR FAORTE MULT SI VA SI PROBAM ACEST LUCRU IN ANALIZA FIRULUI DE PAR CA AU MERCUR IN ORGANISM DIN CAUZA VACINURILOR ADUSE DIN SUA IN 2002 CARE CONTIN MERCUR SUNT STUDII DEMONSTRATE .NU VA MAI BATETI JOC DE OAMENI SI II MINTITI CA DIN CAUZA GENETICA SI FACTORI DE MEDIU .PARINTI VA INPLOR NU MAI FACETI VACINURI CHEAR DECLANSEAZA AUTISMUL

 2. Imunizarea copiilor mici presupune administrarea anumitor vaccinuri la intervale determinate de timp în primii ani de viaţă. În ultimii ani s-au observat cazuri care indică că un conservant numit thimerosal conţinut în anumite vaccinuri prezintă riscul declanşării la copil a unei boli neurologice cunoscute sub numele de autism.

  Ce este thimerosal?

  Thimerosal este un conservant pe bază de mercur folosit în fabricarea vaccinurilor de tip multidoză. Acest conservant previne dezvoltarea unor bacterii sau ciuperci în vaccinuri, care ar putea genera infecţii la locul vaccinării. De asemenea, thimerosal stabilizează vaccinul menţinându-i eficacitatea pe o perioadă lungă de timp.

  Nu toate vaccinurile conţin thimerosal. Exemple de vaccinuri care conţin thimerosal sunt cele împotriva gripei şi majoritatea vaccinurilor împotriva hepatitei B.

  Care este relaţia dintre thimerosal şi autism?

  Până în prezent există numai indicii vagi pe baza unor cazuri particulare, la care după administrarea vaccinului copilul a dezvoltat o formă de autism. Date ştiinţifice validate care să demonstreze o relaţie cauzală între administrarea de vaccinuri ce conţin thimerosal şi autism nu sunt încă disponibile.

  Lipsa datelor ştiinţifice face ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii (WHO) şi Administraţia medicamentului din USA (FDA) să nu considere deocamdată thimerosal un pericol pentru sănătatea copilului sau a femeilor însărcinate. Cu toate acestea, se recomandă ca în viitor acest conservant să nu mai fie folosit în fabricarea vaccinurilor şi să se găsească o alternativă mai sigură.

  Ce este autismul?

  Autismul este o boală neurologică caracterizată prin deficienţe de interacţiune şi comunicare socială, comportament repetitiv şi obsesiv. Boala poate fi diagnosticată numai la nivel comportamental, neexistând un test de sânge sau o particularitate anume la nivelul creierului (CT sau RMN).

  Autismul afectează comportamentul unui copil, modul în care acesta gândeşte şi comunică cu ceilalţi. Tulburarea apare mai frecvent la băieţi şi este de obicei diagnosticată între 15 şi 36 de luni. Gradul de severitate poate varia foarte mult de la un caz la altul.

  Copilul afectat de autism preferă să se joace singur, e deranjat sau ignoră prezenţa celorlalţi, are dificultăţi de a-şi manifesta afecţiunea faţă de ceilalţi şi de a stabili contact vizual cu alte persoane.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s