2 aprilie, Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

Ziua de 2 Aprilie este declarata „Ziua Internationala de Constientizare a Autismului” – World Autism Awareness Day (WAAD). Rezolutia „World Autism Awareness Day” incurajeaza toate statele membre ale Natiunilor Unite sa ia masuri pentru cresterea constientizarii autismului in randul societatii si sa incurajeze diagnosticul precoce si interventia timpurie.
In acest sens, Fundatia Romanian Angel Appeal, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile impreuna cu partenerul oficial, Fundatia Vodafone Romania au initiat o campanie de constientizare a acestei tulburatoare afectiuni si intrajutorare a celor afectati, la nivel national.

1 din 166 de copii nascuti in lume sufera de autism. Aceasta este statistica oferita de autoritati in cadrul unui Congres European de Neuropsihiatrie sustinut la Barcelona. Cercetatorii au mai relevat faptul ca autismul este o afectiune mult mai intalnita decat cancerul, diabetul, SIDA, sindromul Down etc si ca poate aparea in orice familie, indiferent de mediu social. De asemenea, s-a remarcat ca aceasta tulburare severa de comportament se intalneste de 4 ori mai des la baieti, decat la fete.

Printrele semnele care ar trebui sa-ti dea de banuit, mai multe pe: http://stiri.acasa.ro/articole/sanatate/Copilul-tau-sufera-de-autism-Cum-iti-dai-seama-

Sursa:http://stiri.acasa.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s