Comunitatea Sant’Egidio (comunitate non-profit)

Comunitatea Sant’Egidio ia nastere la Roma in 1968, imediat dupa Conciliul Vatican II. Astazi este o miscare de laici la care adera mai mult de 50.000 de persoane, implicata in comunicarea Evangheliei si in opere de caritate la Roma, in Italia si in mai mult de 70 de tari de pe diferite continente. Este o “Asociatie publica de laici a Bisericii”. Diferitele comunitati, raspandite in lume, impartasesc aceeasi spiritualitate si aceleasi fundamente ce caracterizeaza drumul Comunitatii Sant’Egidio:

Rugaciunea, care insoteste viata tuturor Comunitatilor la Roma si in lume, constituind un element esential al Comunitatii. Rugaciunea este centrul si spatiul ce imprima orientarea de ansamblu a vietii comunitare.

Comunicarea Evangheliei, inima vietii Comunitatii, care se extinde spre toti cei care cauta si cer sa gaseasca un sens pentru viata lor.

Solidaritatea cu saracii, traita ca serviciu voluntar si gratuit, in spiritul evanghelic al unei Biserici care este Biserica tuturor si in mod particular a saracilor (Ioan al XXIII-lea). 

Ecumenismul, trait ca prietenie, rugaciune si cautare a unitatii crestinilor din lumea intreaga.

Dialogul, indicat de Vatican II ca drum al pacii si al colaborarii intre religii, dar si ca mod de viata si ca metoda pentru reconcilierea in conflicte.

Comunitatea isi are centrul in Biserica romana Sant’Egidio, de la care si-a luat numele. De la inceput traieste in cartierul Trastevere si la Roma o prezenta continua de rugaciune si de ajutorare a saracilor si a pelerinilor.

http://www.santegidio.org/ro/index.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s