Popularizarea in forumurile de discutie

Promovarea organizatiei folosind bloguri este doar inceputul. Dupa cum am zis si inainte popularizarea concursului are un public tinta: cititorii blogului. Dar de ce sa ne oprim la o singura metoda de promovare?

In continuare o sa va prezint inceputul campaniei de promovare a organizatiei non-profit “Pentru Voi” folosind forumuri de discutie. Am deschis un thread de discutie pe seama acestui subiect pe un forum strain de discutii.

Dupa cum se vede si in imaginea de mai jos, am cerut ajutorul comunitatii (explicand totodata ca orice ajutor este binevenit)

Pasul 1
Pasul 1

Rezultatul a fost un succes. Si totul s-a intamplat intr-un timp foarte scurt. In decurs de doua zile nu mai putin de 5 oameni s-au oferit voluntari sa ma ajute in promovarea acestei organizatii.

Cum de am convins niste straini sa munceasca pe gratis alaturi de mine?

Daca iti pui intrebarea de mai sus atunci trebuie sa-ti explic ideea ce sta la baza unui forum. Un forum este intr-adevar mijlocul de discutie pentru mai multi oameni, dar la baza nu este mai mult decat o comunitate de oameni. Membrii se ajuta intre ei si membri cei mai buni si care au o vechime mai mare pe forum ajung sa fie respectati de ceilalti. Mesajul meu nu a fost doar o simpla favoare sau rugaminte. Mesajul m-a avut in spate pe mine ca membru al comunitatii. Ceilalti membrii ma stiu din activitatea mea online de pe acel forum. Daca ar fi fost oricine altcineva care ar fi pus acel mesaj atunci nu s-ar fi bucurat de acelasi succes (depinde de la caz la caz).

Vorba: “Ajuta pe altcineva ca sa te ajuti pe tine” se aplica foarte bine in cazul forumurilor de discutie. Persoanele care ajuta des alte persoane sunt deseori cele mai ajutate dintre toate cand au vreodata nevoie de ceva.

Raspunsurile primite:

forum2

forum3

Sa recapitulam:

Metoda folosita: Promovarea organizatiei in forumuri de discutie

Rezultat:

Un web designer profesionist s-a oferit sa faca un design gratis la site, o alta persoana cu un site pe o tema similara s-a oferit sa puna legaturi catre siteul organizatiei non profit “Pentru Voi” si multi alti membri s-au oferit sa ajute cu orice.

Cum putem sa aplicam mai departe ce am invatat aici?

Rezultatul de mai sus vine ca efect al promovarii intr-un singur forum de discutie. Internetul insa e plin de mii si mii de forumuri de discutie. Aplicam ce am invatat din exemplul de mai sus in multe forumuri si vom populariza Organizatia intr-un timp record. Cheia este intotdeauna sa ajutam noi mai intai pe alte persoane din comunitatiile online.

Advertisements

2 thoughts on “Popularizarea in forumurile de discutie

  1. Dintre toate ideile de pe blog despre promovarea concursului Left is Right aceasta mi se pare cea mai buna si cea mai eficienta. Am ramas insa surprins de faptul ca nimeni nu a avut idea de a folosi pentru promovarea acestui eveniment unele dintre cele mai folosite mijloace de comunicare dintre studenti… Yahoo Groups si reteaua DC++. Cred ca sunteti cu totii de acord ca zilnic folositi unul dintre aceste 2 facilitati pentru a vedea ce se intampla la facultate, pentru a cauta ceva cursuri etc. Deci un mesaj cu link-ul concursului si cateva date despre eveniment ar fi binevenit, mai ales ca unii dintre noi au prieteni pe la alte facultati deci am avea acces si la reteaua Facultatii de Vest sau Medicina ca sa nu mai vorbim de grupurile de pe Yahoo in care sunt inscrisi si au acces si studentii care nu stau in complex. Eu zic ca e o idee buna avand in vedere ca aseara erau in jur de 1000 de utilizatori pe DC++ plus ca pe grupurile Yahoo nu trebuie sa fii online pentru a primi mesajul.

  2. aceste metode sunt eficiente doar pentru a aduce trafic, a populariza concursul, dar pana la urma trebuie sa promovam cauza, cel putin pe termen lung…

    totusi pentru concursul in cauza s-ar putea sa fie metoda cu cel mai rapid rezultat…

    ah si atentie si la target: nu ne prea ajuta daca popularizam concursul altundeva in exteriorul Timisoarei, cel putin prin faptul ca exista in regulamentul concursului aceasta cerinta: sa fii din Timi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s