Organizatia Salvati Copiii, sprijiniti copiii exploatati prin munca!

Zilele trecute am primit un e-mail in care mi se spunea sa  decid ca 2% din impozitul meu  sa fie folosit in beneficiul copiilor exploatati prin munca! Am intrat de curiozitate pe acel site ( ai linkul aici) de care nu auzisem pana acum.

Salvati Copiii Romania este o miscare democratica nationala, neimplicata politic sau religios, bazata pe activitatea voluntara a membrilor sai.

Cei care se ocupa de site au facut o treaba buna. Cele trei poze de pe prima pagina cu 3 copii, dintre care unul este de origine rroma, sunt extraordinar de bine selectate. Ma gandeam ca de ce au pus trei fete si niciun baiat? Poate pentru a avea un impact mai mare asupra publicului, pentru ca un baiat se poate descurca singur mai bine, este mai putin vulnerabil la greutatile vietii decat o fata?!nu stiu…

Informatiile de pe site sunt de ultima actualitate, semn ca in spatele site-ului sunt oameni care chiar se intereseaza de promovarea acestei “miscari democratice” . Totusi, este prea multa informatie in acelasi “capitol”,se putea structura prin impartirea in 2 sau 3 pagini, de asemenea nu exista un buton de intoarcere la inceputul navigarii.

Si totusi..avand in vedere ca nu se posteaza reclame, ar putea sa centreze pagina, pentru ca daca se deschide site-ul cu Firefox-ul, e deranjant faptul ca exista prea mult spatiu liber in dreapta..sau ar putea ca in acel spatiu liber sa pune poze cu copii (poze avad o opacitate scazuta, care sa nu faca ca site-ul sa para prea incarcat)..

Am fost impresionat de asemenea de toate facilitatile pe care le prezinta site-ul: de la faptul ca exista un site-map pana la faptul ca exista optiunea de a selecta limba in care se doreste vizualizarea site-ului.

Prevederea 2% din Codul Fiscal, ne acorda tuturor libertatea de a redirectiona 2% din impozitul pe venit catre o organizatie nonprofit.

Trist e ca ii va afecta si pe acei copii criza economica…tocmai prin faptul ca…concedierile in masa vor duce la “pierderea” acelui procent..Totusi, consider ca ar trebui sa fie dusa o campanie de informare mai ampla pentru a reusi sa ii convinga pe oameni sa doneze acei bani, ca romanu’ e lenes, nu se deranjeaza sa completeze toate “hartogaraiele” acelea care trebuie sa fie completate…pacat…eu i-as redirectiona..dar crek ma redirectioneaza patronu..acasa..pardon, la camin;)..si de la camin, peste vreo 3 luni…nu stiu nici eu unde.. (daca ati inteles ce am vrut sa spun;) )


Advertisements

One thought on “Organizatia Salvati Copiii, sprijiniti copiii exploatati prin munca!

  1. excelenta analiza lui Cipi, un singur comentariu am de facut in plus. Cred ca ar fi fost util un link usor de accesat spre organele internationale ale acestei asociatii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s