Esenta problemei

Cand vine vorba de promovarea actiunilor de ajutorare a persoanelor cu dizabilitati, marea majoritate a ONG-urilor se confrunta cu o dilema: Ce sa promovezi: evenimentul in sine, ONG-ul sau chiar dizabilitatea in cauza.

De cele mai multe ori se promoveaza doar evenimentele si se face apel la o metoda de promovare doar atunci cand vine vorba de un eveniment…atunci se incearca atragerea de participanti/sustinatori, familiarizarea cauzei si a ONG-ului. Aceasta metoda de comunicare incarcata e eficienta doar pe alocuri, practic nu vei reusi sa transmiti printr-un afis/spot publicitar sau chiar un site tot mesajul, tuturor. Cu alte cuvinte cand vine vorba de esenta problemei, nu reusim sa o transmitem mai departe…

Practic esenta problemei consta chiar in dizabilitate/handicapul sau chiar in scopul precis a ONG-ului specializat. De exemplu avem persoane cu handicap locomotor sau nevazatoare sau in cazul de fata vorba de persoane ce sufera de autism; sunt probleme clare ce genereaza alte probleme, marea majoritate de nivel social ce tin de integrarea in societate.

O promovare eficienta in cazul de fata incepe de la popularizarea dizabilitatii…trebuie ca toti cei din jurul nostru sa stie ce inseamna a fi autist de exemplu. Acesta e primul pas: o data ce publicul intelege cauza si complicatiile ce intervin, va fi mult mai deschis la orice program/eveniment al unui ONG care vine sa diminueze complicatiile ce survin.

Promovarea online e de cele mai multe ori cea mai ieftina. E greu in schimb sa o faci fara retele sociale, fara a crea un public care sa promoveze viral scopul si evenimentele ONG-ului tau, iar acest grup/retea de oameni interesati sa te ajute for free se creeaza in primul rand prin intelegerea si respectarea persoanelor ce sufera de dizabilitati…

Advertisements

6 thoughts on “Esenta problemei

 1. Asha este…recunosc ca nici eu nu stiu prea bine ce inseamna autismul, de exemplu..am o foarte vaga idee care mi-a fost conturata de la filme, si nicidecum de vreun ONG, care totusi, ar trebui sa se implice mai mult in “popularizare dizabilitatii”,cum spuneai si tu.

 2. Buna nittro,

  am ajuns la acest postul cautand articole despre dizabilitati si cum probabil persoane dizabilitate sau interesate de domeniu vor mai ajunge aici, te rog sa-mi permiti sa anunt prin acest comentariu deschiderea primului site de intalniri pentru oameni cu probleme mai mici sau mai mari din Romania.

  Siteul se numeste Dizabil Love, adresa este http://www.dizabillove.ro , este gratuit si foarte usor de utilizat si-a fost gandit pentru a aduce macar putina bucurie in viata celor care se confrunta cu deficiente si nu numai.

  Multumesc si sper ca nu deranjeaza micuta reclama, dar mi-as dori ca vestea buna despre deschiderea acestui site sa ajunga la cat mai multa lume interesata.

 3. Buna, cei de la Pentru Voi stiu de acest site si il urmaresc cu interes. Sunt foarte interesati de ceea ce scrieti aici si de faptul ca aceasta parte a proiectului vostru va ajuta sa intelegeti si ce este autismul.
  Diana šŸ™‚

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s